sommarön

 

sommarön

 

sommarön

 

En grå februaridag hade Åbokklubben sin andra bokklubbsträff. Vi ordnade brunch på golvet och hade läst Sommarön av Eva Frantz, som gavs ut i höstas på Schildts & Söderströms förlag.

Sommarön marknadsförs som en deckare, men den följer inte riktigt uppbyggnaden hos en klassisk deckare och historien är lite annorlunda. Det är både bra och dåligt: den var inte lika spännande som andra deckare jag läst, men det var lite fräscht med en lite annorlunda historia.

Där slutar det positiva för mig personligen. Jag tyckte karaktärerna var karikerade, platta och för många. Språket var lättläst men jag tyckte inte att det var bra. Upplösningen byggde på för många tursamma sammanträffanden. I halva boken hände i princip ingenting.

Det fanns några delar av boken som berättades ur två barns perspektiv och som utspelade sig för ca 30 (?) år sedan. Jag hade hellre läst mer om dem!

På träffen fick boken i medeltal två av fem stjärnor.

Caroline HB
Publicerad 08.02.2017 kl. 07:46

emma stone & la la land

 

Emmastone

 

 

Fotostudie av Emma Stone, bilden jag utgick ifrån finns här, och originalbilden är tagen av Todd Heisler för New York Times.

Jag har sett La La Land på bio och den var en så fin upplevelse! Tyckte mycket om musiken och estetiken, den var riktigt genomhärlig. Se den om du är sugen på en mysig musikal!

 

Caroline HB
Publicerad 05.02.2017 kl. 14:50

åtta månader senare

 

IMG_7654

 

Gulligaste babyburriton *3*

 

Nu börjar livet kännas som vardag (på ett bra sätt). Den största babychocken (24h tillsyn, ingen egentid) är över, vi har vant oss och i samband med att Edvin fått tänder och börjat äta mer riktig mat har vi också infört någorlunda regelbundna rutiner. Vi försöker avvänja nattamningen (går sådär, han vaknar ändå hungrig ca halv 5 - somnar dock om efteråt!) så snart kanske vi (jag) får sova lite bättre. Jag är trött hela tiden men har lärt mig leva med det, nästan i alla fall. Tupplurer tillsammans med bebisen är ganska mysigt.

Jag studerar några timmar varje vardag (nästan - ibland är jag helt enkelt för trött), försöker luncha med vänner, träffar folk på kvällar och veckoslut (ett par gånger i veckan, orkar inte med mer än det), går promenader och på stan ibland och livet känns väldigt bra och nästan som förut.

Utom att det är helt annorlunda såklart, och att vår lägenhet aldrig är städad och att vi alltid har disk (diskmaskin i nästa lägenhet är ett måste!!). Och så får vi umgås med världens finaste person, som också är lite jobbig ibland när vi bara vill sova lite men han har hur mycket energi som helst. Alltså, livet blir ju aldrig detsamma igen men det är inte heller meningen. Det är så fantastiskt så här.

 

Caroline HB
Publicerad 24.01.2017 kl. 16:52

emilia clarke

 

emiliaclarke

 

Fortsatte med en till fotostudie, den här gången Emilia Clarke! Måste erkänna att det känns lite som "fusk" att bara måla av nånting rakt av, eftersom någon annan redan tagit ett fantastiskt fint foto med ljus och färger etcetera. Jag har ju liksom halva jobbet gjort för mig redan innan jag börjar, eftersom jag inte behöver tänka ut någonting själv. Men det är skönt att bara få måla!

Anyway, här hittar ni fotot jag utgick ifrån. Jag skulle vilja nämna fotografen också och så men bilden sparade jag för flera år sen på pinterest och nu finns inte källan kvar :/. 

EDIT - Fotografen heter Boo George och fotade henne för Vouge (originalbilden är så fin! pinterestversionen var tydligen redigerad)

 

Caroline HB
Publicerad 23.01.2017 kl. 14:16

två teckningar från senaste tiden

 

laputa_both

 

Karaktärer från Studio Ghibli-filmen Laputa, blyerts & vattenfärg.

 

fran_both

 

Karaktären Fran från Final Fantasy XII, blyerts & vattenfärg.

 

 

Caroline HB
Publicerad 19.01.2017 kl. 14:37

skam den som ger sig

 

noora

 

 

Jag har målat av Noora från SKAM!

SKAM (norsk ungdomsserie, om någon misssat) är alltså den bästa tv-serien sen första säsongen av GIRLS. <3

Har målat utgående från den här bilden.

 

Caroline HB
Publicerad 09.01.2017 kl. 09:34

edvins lista till tomten

 

edvinsönskelista

 

Alltså. En sjumånaders bebis klarar sig bra utan tusen julklappar, men det finns några saker som Edvin behöver eller som kunde vara bra att ha och tomten får gärna hämta några av dem!

- Bodyn i storlek 74 och 80 (våra 68:or sjunger på sista versen här hemma), dessa är alla från Kappahl/Newbie och de är så fina - dov mörkrosa är så vackert! Tipstips! 

- en kashmirkrage från COS i storlek 1-4 år, den är varm och mysig och bättre än en halsduk, dessutom värmer den fram på bröstet och bak på ryggen. Och håller en evighet!

- en Stokkedyna till vår tripptrappstol, för snart är newborn-insatsen för liten. Tyckte att det här mönstret var finast!

- Badleksaker! Just nu hatar Edvin att bada, men jag tror att det kan hjälpa med några distraherande leksaker i baljan. Det här är Vullis Sophie the Giraffe, för han älskar att bita på bitleksaken från samma märke.

 

 

Caroline HB
Publicerad 07.12.2016 kl. 20:56

gatsby, what gatsby?

 

flapper

 

Jag tittade på The Great Gatsby (den nya från 2013) för ett tag sen och blev inspirerad att teckna nåt 1920-inspirerat. Det är en film som estetiskt är helt fantastisk, det finns så många stillbilder som ser ut som konstverk.

 

Caroline HB
Publicerad 23.11.2016 kl. 07:34

pepparkakor

 

pepparkakor

 

pepparkakor

 

I söndags bakade vi pepparkakor! Eller så här: vi tog fram degen ur frysen och lät den tina, sen kavlade jag ut pepparkakorna medan Freddy bar omkring på Edvin i Babybjörnen (mer om den i ett annat inlägg) - och så lyssnade vi på The Real Groups julskiva! Myz. Det blev isbjörnar och pingviner.

Sen tog jag en två timmars tupplur.

 

pepparkakor

 

Och på kvällen dekorerade vi dem! Det var riktigt terapeutiskt att göra små mönster med glasyr. Freddy bidrog med en version av tro hopp och kärlek (högst upp) och så några abstrakta konstverk.

 

Det ska bli så roligt med jul nu när Edvin finns. Magin går liksom ur lite när en blir vuxen, men nu vill vi börja skapa magiska jular för honom (okej det är väl lite för tidigt för honom för att fatta ännu i år). Vi får börja med egna traditioner så småningom.

 

Caroline HB
Publicerad 21.11.2016 kl. 11:14

ingefärsdryck

 

ingefärste

 

Jag är sjuk och den här influensan är verkligen seg. Att vara sjuk och ha en bebis är också en helt ny historia, för det finns inte utrymme att vara utslagen i flera dagar. När halsen gör ont och huvudet värker och snoret rinner så har jag druckit ingefärste som lindrat och dessutom smakar gott!

 

Så här blandar jag:

2 cm tunnt skivad färsk ingefära
1-2 msk honung (efter smak)
en skvätt limejuice
drygt 2 dl hett vatten

Blanda ihop i en mugg och rör om med sked. Låt dra tills vattnet är lagom varmt för att drickas.

 

Caroline HB
Publicerad 14.11.2016 kl. 16:21

 

 

Caroline, 24.

Studerar cellbiologi i Åbo.
Tecknar, läser, fotar, ser filmer, gör gradu och är samtidigt delvis föräldraledig med bebis <3

Drömmer om att bli endometriosforskare.

 

caroline . haldin(at)gmail . com

 

 

 

 

peony