dagens bedrift

 

IMG_9965

 

IMG_9967

 

Hejsan vecka 40 och jepp, fortfarande gravid! Känner mig oerhört skicklig som målade mina tånaglar idag, inte helt lätt med en fyrtioveckors mage i vägen. *applåder*

 

28.05.2016 kl. 18:43

vårlista

 

vårlista

 

Har våren börjat som du tänkt dig?

Faktiskt inte! Hade ju tänkt bli färdig filosofie magister i vår, men har fått kapitulera för min graviditet och skjuta upp nästan allt. Nästan hela läsåret har gått till illamående och andra krämpor, nu senast så mycket sammandragningar att jag måste ta det helt lugnt för att inte hen ska komma ut för tidigt.

 

vårlista

 

Hur såg ditt liv ut förra våren?

Sönderstressad med framtidsångest (=vad händer efter studierna?), MEN hade också en fantastisk bröllopsresa till Japan.

Hur hoppas du att våren blir i år?

Varm och solig och lugn så jag kan förbereda mig på ett liv med bebis. Hoppas också att hen inte tänker komma ut alldeles för tidigt.

 

vårlista

 

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår?

Ingen aning! Har en plan fram till jul men sen är allt ett frågetecken. Hoppas vi har en glad och frisk snart-ettåring nästa vår i alla fall!

Vad är ditt vårplagg nummer ett?

Kjol eller klänning utan strumpbyxor!

Hur förändras musiken du lyssnar på under våren?

Inte alls. Jag lyssnar överhuvudtaget mest på gamla favoritartister om och om igen, är så dålig på att orka söka ny musik att lyssna på.

 

IMG_3153

 

Har du några särskilda vårprojekt på g?

Producera ett helt barn! Förbereda färdigt hemma med kläder och andra tillbehör, och försöka bli helt zen angående förlossningen.

Vad önskar du dig i vår?

En frisk och glad bebis och en lätt förlossning!

Föredrar du våren eller hösten?

Våren alla gånger. Älskar ljuset och värmen som kommer tillbaka, känslan i luften och när allt blir grönt. Det är jobbigt med min allergi såklart men det vägs upp av det andra.

 

vårlista

 

Vem/vad är din vårförälskelse?

Krabaten och min man <3

Tre saker som stoppar vårkänslorna.

Regn - får det att kännas som höst. Kallt väder. Brist på sol.

Har du redan några sommarplaner?

Bebisgos för hela slanten!

 

07.04.2016 kl. 21:24

papegojtulpaner och tisdagstankar

 

IMG_9105

 

Jag vet - vem orkar se på andras tulpanbilder?! - men de här papegojtulpanerna har gjort mig hemskt mycket gladare de senaste dagarna. Vädret i Åbo är mestadels snöblandat regn och det är riktigt grått och deppigt. Min gradu går långsamt framåt på grund av mitt väldigt varierande mående, min gravidapp visar att 70 % av graviditeten har gått men det betyder att det är 30 % kvar. Skulle gärna skippa resten om jag fick välja, längtar tills bebisen är på utsidan i stället! Visst är det mysigt med magen men det här gravida tillståndet är inte speciellt behagligt för mig.

 

IMG_9107

 

IMG_9112

 

Samtidigt är det så mycket roligt som händer också, min "nesting"-instinkt har satt i en extra växel och vi tittar på vagnar, funderar på vaggor och spjälsängar, skriver listor på saker vi behöver och bollar namn (så svårt det där med namn!). Orken är delvis tillbaka och jag kan träffa vänner igen. Jag har ännu två månader på mig att bli färdig med gradulabbandet (som är fem före färdigt) och de kurser som blir kvar hinner jag bra med på hösten. Allt ordnar sig. Ser så himla mycket fram emot en ledig sommar med bebisen!

 

08.03.2016 kl. 12:21

klädutmaningen

 

ratata_kladutmaning

 

Hoppar på ratatas klädutmaning och kompenserar världens suddigaste outfitbild med en solnedgång i norska fjällen.
 

Vad gör du för att hålla dig varm under vintern?

Investerade i år i en riktig dunjacka på rean passligt tills det blev riktigt kallt. Älskar den! Fick också världens mjukaste kashmirhalsduk i julklapp och den värmer massor. Sen har jag flera lager kläder och nästan alltid ylletröja.


Vad är din filosofi vad gällande kläder?

Jag försöker att endast köpa kvalitativa kläder i bra material. Kläder i akryl och polyester köper jag inte alls. Material som bomull och ylle andas och håller längre och kläderna behöver inte bytas ut lika ofta. Jag har börjat hitta plagg och en stil som jag trivs i och samlar nu sakta på mig en basgarderob (mest på reor då kvalitativa kläder oftast kostar mer). Har också märkt att en inte behöver en jättestor garderob ifall en bara har kläder en trivs i!
(håller tummarna att jag får behålla min klädstorlek efter graviditeten så att jag inte behöver förnya hela garderoben efteråt)


Vad har du på dig på bilden?

En skönt avslappnad ribbad bomullsklänning med knäppning fram från &other stories (snälla öppna butik i Finland!) och så gravidleggings från asos. Tänk att magen knappt syns framifrån! Från sidan är den som en boll. Just nu trivs jag i mjuka kläder som inte spänner på magen.


Hur piffar du upp din look?

Om jag vill känna mig extra fin plattar jag håret och sätter på rött läppstift. Sen tycker jag om att ha snygga vardagsskor, för de används varje dag och piffar upp alla baskläder.

 

05.02.2016 kl. 10:37

reselistan

 

Trysil 2016

 

Det passar väl ganska bra med en reselista nu när jag just kommit hem från Trysil i Norge!

 

Vilken är den varmaste respektive kallaste resan du gjort?

Varmast: har gjort en varm resa med familjen, då var jag sex år och vi åkte till Italien och bodde hos min mammas kusin. Det var väl en 30-40 grader antar jag? Kommer starkt ihåg att havsvattnet smakade väldigt salt och att glassen var god.

Kallast: i år var det varmt i Trysil (Norge) fastän det var januari, men för tio år sen var vi där över nyår och då var det minus 25.

 

IMG_5328

 

Hur länge varade din längsta resa?

Två veckor på bröllopsresa i Japan!

Vad är ditt favoritsätt att resa på?

Jag gillar flyg (inte så miljömedvetet kanske), men jag reser inte så ofta. Tåg och buss gör mig alltid lätt illamående.

 

Trysil 2016

 

Favoritland att resa i?

Har ju inte besökt så många länder men Japan var helt fantastiskt att åka runt i.

Berätta om en resa som inte blev som du trodde.

Kanske när familjen åkte till Cypern ett sportlov och det regnade och var tio grader kallt. Hade bara med ett par långbyxor så använde dem hela resan, och bikinin blev oanvänd.

 

Colosseum

 

Vad är den turistigaste platsen du varit på?

Måste väl vara Colosseum i Rom, eller Inari-taisha i Kyoto.

Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i?

Kom till Åbo på våren eller sommaren, gå längs ån, ta en italiensk glass på Nuvole, en kaffe på Café Art eller Latte Café och middag med prosecco på Tintå. Strosa runt på stan!

Har du några måsten i reseväskan?

Öronproppar, ögonmask och kamera.
 

Dina fyra bästa resebilder.

 

Trysil 2016

 

Den här med iPhone över Trysilfjellet.

 

IMG_4524

 

Shinjuku Gyoen under körsbärsblomningen.

 

IMG_4995

 

En regnig dag i Nara.
 

Rom

 

Den här över Rom och Peterskyrkan taget från Villa Borghese på vår förlovningsresa (originalet finns på min gamla dator, har nu fotat bilden ur ett album med iPhone).
 

Vad är den sämsta resan du gjort?

Vill inte kalla nån resa för dålig, för jag tycker om att resa och det är alltid mer roligt än tråkigt. Ett bottennapp var nog ändå en skidresa där jag fick magsjuka och spydde i fyra dagar av sju.

 

Trysil 2016

 

Vart skulle du vilja åka just nu?

Just nu är det skönt att vara hemma igen! Haha men jag vill såklart till Japan på nytt om jag får välja.

Vart vill du absolut inte åka?

Vill inte åka till Sydamerika och zika-virusepidemin nu när jag är gravid.

 

Trysil 2016

 

Har du någon resa inplanerad inom en snar framtid?

Det här var nog sista resan nu medan jag är gravid, men efter att bebisen är född ska jag åka till Stockholm och gå på Coldplays konsert (!!!!!), peppen är oerhörd!

 

02.02.2016 kl. 20:18

skidor och boob jobs

 

IMG_8929

 

Hej från Trysilfjellet! Här är vackert och vädret är fint, mycket sol med en del moln som drar över ibland. Vi bor nästan ovanför molnlinjen och imorse åkte ett fluffigt moln förbi fönstret när jag tittade ut. Jag ska skida väldigt försiktigt, min värsta mardröm är att falla på magen eller på nåt sätt skada den.

 

IMG_8939

 

Angående boob jobs så rekommenderar jag att ni läser Linn Jungs inlägg. Jag har länge försökt formulera mig i frågan men nu behöver jag inte det själv för hon sätter ord på mina tankar. I korthet: visst, gör vad som gör er lyckliga, men glöm inte analysen, varför tror ni känns det som att större bröst ger lycka? Kan det vara tryck från samhället, och om så, vill ni verkligen understöda och spä på ett samhälle där en inte duger som en är? Typ så. Det finns inte ett visst utseende på bröst som är "rätt" (även om samhället/populärkultur vill att en ska tro det), utan det finns lika många olika bröst som det finns människor, och det är fint så!

Läs också Nanós text om bröst, och Amandas om utseende!

Och missa inte Linneas välskrivna analys!

 

26.01.2016 kl. 11:25

bebissparkar och andra bra saker

 

IMG_6709


Mitt drömhus i Åbo *_*

 

Några fina saker den senaste tiden.


- Fick en fantastisk komplimang av Julia:

"Du är så bra på att chilla! Det är en skill att kunna ta det lugnt och inte oroa sig."

- Känslan när jag idag gav upp att använda vanliga leggings och bytte till mina gravidleggings - himmel! Inget som klämmer mitt på magen längre!

- Bebisen sparkar för fullt sen några veckor tillbaka (känns så coolt!) och allt såg bra ut på anatomi-ultraljudet.

- Mitt illamående har lättat en del, så jag börjar känna mig som mig själv igen.

 

 

21.01.2016 kl. 17:41

bebisnyhet!

 

IMG_8917

 

Canon 1100D, EF 50mm 1/1.4
babymössa stickad i angora enligt det här mönstret

 

Jag är gravid! Samtidigt som halva bloggvärlden dessutom känns det som (t.ex. Elsa, Sandra, Colorelle, Therez, Emma och ratatas egen Jenna), vilket ju är extra roligt då inga av mina vänner varit eller är gravida. Just nu är jag i vecka 20 och magen har börjat synas lite, och i takt med att den växer minskar oron för att något ska gå fel - om några veckor kommer bebisen till och med att kunna överleva utanför magen! 

Hittills har det varit en jobbig graviditet, illamåendet kom med kraft vecka sju och sen dess har jag överlevt bara på små mellanmål sent på kvällen. I flera veckor var citronvatten det enda jag fick ner och att spendera hela dagarna i horisontellt läge stirrandes i taket var mer regel än undantag. Fatta frustrationen när läkaren meddelar att det enda man kan göra är vänta tills det går över! Visst går det över, senast då bebisen kommer ut, men det finns ju trevligare tillstånd att spendera nio månader i än konstant illamående.

Trots allt är mannen och jag glada, lyckliga och förväntansfulla (utom när mina humörsvängningar ger mig ångest och allt känns skit) och det är så roligt att följa med hur bebisen växer och förbereda oss på att bli en liten familj! Varje dag slås jag av hur otroligt det är att min kropp vet precis vad den gör och att fostret kan utvecklas som det ska. Att vara cellbiolog och liksom veta hur otroligt mycket det är som måste bli precis rätt gör det hela ännu svårare att förstå, men samtidigt hjälper det mig att jag vet vad som händer på cellnivå.

Ännu så vet vi inte vilken sort det blir och det blir såklart spännande att få veta, men det som betyder något är att vi ska få ett barn, inte ifall det är en pojke eller flicka.

 
09.01.2016 kl. 21:20

en årssummering av bloggen

 

 

Jag började året med att komma hem till Åbo från utbytet i Göteborg, och besökte botaniska trädgården i Runsala med Pictura.

 

 

Jag tejpade upp bilder ur ratatakalendern på väggen.


 

Köpte världens minsta vattenfärger, som använts flitigt.

 

 

Åkte till Japan på bröllopsresa men min man i april och ÄLSKADE det. Här finns en liten reseguide jag skrev efteråt.

 

 

Gick på roligt ratata-event på Fabbes Café.

 

 

Ruisrock 2015!

 

 

Skrev om min utbrändhet.

 

Fick en idé till en bilderbok.

 

 

Hälsade på Nanó i Antwerpen tillsammans med Julia.

 

 

Jag bestämde mig för att helt sluta stressa.

Och skrev om pressen på studerande idag.

01.01.2016 kl. 12:38

kreativt kaos

 

IMG_8813

IMG_8814

 

Jag har aldrig varit en speciellt ordningssam person. Saker, kläder och böcker plockas fram och hittar aldrig tillbaka till sin ursprungliga plats, tidigare till min mammas och nu till min sambos eviga förtret. Tydligast har det kanske synats på mitt skrivbord, som så länge jag kan minnas alltid har varit en enda röra. Samtidigt har röran en idé och en ordning som endast jag förstår mig på. Rör inte mina cirklar, liksom.

Jag inspireras av saker som jag ser. Om allt är undanstuvat i diverse lådor och skåp glömmer jag bort att de finns. Mitt i allt rådd kan jag se en färg, en form, en bok som jag glömt eller en idé som jag inte tänkt på, en pensel jag vill testa eller en ny pappersort som jag köpte för ett tag sedan. Alla saker kopplar vidare till andra tankebanor i hjärnan och ett tomt bord ger mig inga associationer alls.

Däremot är jag ledsen över att jag oftast inte håller mig till mitt eget skrivbord utan sprider ut mig över hela lägenheten, vilket inte är så snällt när han jag bor med gillar ordning och reda. Ibland blir jag störd på mig själv då jag skulle behöva lite utrymme för något projekt men hela skrivbordet är täckt med saker som vanligt.

 

17.12.2015 kl. 15:20

 

Caroline, 25.

Skriver gradu i cellbiologi och är hemma med en ettåring.

Drömmer om att bli endometriosforskare, eller illustratör.

 

caroline . haldin(at)gmail . com

 

PORTFOLIO

 

peony