projekt horoskop

 

scribbles

 

pensel och bläck

 

Det är roligt med projekt, de ger inspiration och motivation. Jag ska göra en horoskop-serie med illustrationer, där den här är den första: pisces, fiskarna! Den ska ännu få färg men så här  mitt i bebislivet tar den sin tid innan jag får ett par timmar för mig själv med mina färger och penslar.

 

Min bilderbok är inte glömd men jag måste finslipa historien lite innan det kan gå framåt - och också det kräver sin tid. Jag kan ändå avslöja att min working title är Stjärnäventyret, och att min huvudperson ska heta Astra! (har ändrat namnet många gånger - senast här i bloggen hette hon Flora - men nu är jag himla nöjd med det nya namnet, det känns helt rätt!)

 

 

11.09.2016 kl. 10:10

wip

 

flowercrown

 

Och huvudet fick en kropp! Brukar faktiskt aldrig teckna i den här ordningen, liksom göra nån del helt färdig och sen resten, men nu blev det så. Nu saknas bara färg, och att färglägga är mitt favoritmoment!

 

26.04.2016 kl. 16:25

en bortglömd teckning

 

Untitled

 

En liten sneak peak på en halvfärdig bild! Äntligen ett myrsteg framåt med mitt bilderboksprojekt! Den här teckningen började jag på för några månader sen, men illamående och trötthet ger inte direkt inspiration så sen blev den hängande. Den föreställer min huvudkaraktär (ännu utan namn) i en sagoskog och är egentligen bara en skiss för att jag ska vänja mig vid karaktären och miljön och fundera hur allt ska se ut. Jag blev bara klar med gråskalan i bläck men den ska ännu få färg.

 

21.03.2016 kl. 21:53

tecknar julbilder

 

jul


jul

 

blyerts, deleter neopiko liner 003

 

Det har ekat tomt på teckningar på bloggen, och det betyder tyvärr att jag inte heller har tecknat något på länge! Men den här veckan så började jag på ett par julteckningar. Båda saknar ännu färg och den ena saknar tuschade linjer (alltså koncentrationen som krävs av mig för att tuscha!! det får inte gå fel för då blir det fult så mina händer blir alldeles svettiga och skakiga och det gör bara saken värre).

Att måla på färgerna är det bästa jag vet så det ser jag fram emot! Visar sen när det är klart!

 

09.12.2015 kl. 22:34

första veckan

 

Pionen

 

Hur gick det med första veckan av min teckningsutmaning? Jag har inte sju teckningar att visa upp, däremot är jag nästan klar med pionerna ovan och så har jag skissat 1000 blommor på hushållspappersbitar i labbet. Tummen upp.

 

 

 

28.07.2015 kl. 14:48

teckningsutmaning

 

pion

 

Har bestämt mig för att börja med en teckningsutmaning! Ska teckna något litet varje dag, en skiss, ett mönster eller en hel bild eller bara en bit av en bild, det viktiga är att teckna eller måla lite varje dag! Idag började jag färglägga en pionteckning från några veckor tillbaka.

 

21.07.2015 kl. 22:18

Medusa - wip

 

 

Håller på och målar det här just nu!

17.03.2014 kl. 19:00

mera CerseiPaint tool SAI, Wacom intuos 5


Har kommit liiiiiite längre sen ni senast såg den här bilden. (obs, är ju inte alls samma bild mera, och tur det!)

Fortsätter jobba på den!

(ps, åh vad det är skönt att blogga från en dator, hihi)
08.01.2013 kl. 18:59

Färger på plats!


Paint tool SAI


Jämför med nedan. Mycket jobb ännu, men som tur är det det roligaste kvar!
07.11.2012 kl. 20:02

work in progressPaint tool SAI


WIPen ska bli ett porträtt av Sansa Stark från Game of thrones (eller A song of ice and fire, hur man nu vill ha det). Jee!
06.11.2012 kl. 15:38

 

Caroline, 25.

Skriver gradu i cellbiologi och är hemma med en ettåring.

Drömmer om att bli endometriosforskare, eller illustratör.

 

caroline . haldin(at)gmail . com

 

PORTFOLIO

 

peony