tiden bara går och jag hänger knappt med

 

vår

 

Det var hundra år sen jag bloggade och ännu längre sen jag skrev något om bebislivet. Här är orsaken: sömnbrist. Har levt i något slags zombie-mode de senaste månaderna. Man kunde tro att det är ett konstant tillstånd för en småbarnsförälder men det finns alltså mer och mindre akuta perioder. Sedan slutet på januari har Edvin vaknat ca fem gånger per natt, som mest varje timme och minst tre-fyra gånger. Vi har sovit varannan natt och fokuserat på att överleva, att få mat på bordet, kläder tvättade och något vettigt gjort i studieväg. Framför allt har vi förstås försökt ta hand om Edvin på bästa sätt - det är nog bara vi förädrar som lidit av hans oroliga nätter.

Nu (med fingrarna i kors, ta i trä) har det lugnat sig lite och vi har bara två-tre uppvaknanden på natten. Lyxen att få sova tre timmar i sträck alltså!

Har inte heller lyft en penna på flera månader men nu pillar jag på en liten sjöjungfru med blyerts - kul! Och så kan jag avslöja att jag skrivit en hel A4 på berättelsen till min bilderbok plus att jag börjat på några illustrationer, så det ska jag fortsätta med när jag har tid och inspiration. Det känns roligt att projektet går framåt om än i väldigt (väldigt) långsam takt.

 

11.05.2017 kl. 15:14

projekt horoskop

 

scribbles

 

pensel och bläck

 

Det är roligt med projekt, de ger inspiration och motivation. Jag ska göra en horoskop-serie med illustrationer, där den här är den första: pisces, fiskarna! Den ska ännu få färg men så här  mitt i bebislivet tar den sin tid innan jag får ett par timmar för mig själv med mina färger och penslar.

 

Min bilderbok är inte glömd men jag måste finslipa historien lite innan det kan gå framåt - och också det kräver sin tid. Jag kan ändå avslöja att min working title är Stjärnäventyret, och att min huvudperson ska heta Astra! (har ändrat namnet många gånger - senast här i bloggen hette hon Flora - men nu är jag himla nöjd med det nya namnet, det känns helt rätt!)

 

 

11.09.2016 kl. 10:10

flora

 

flora_1

 

vattenfärger, svart bläck, vitt bläck, guldbläck, ca A5

 

Färdig! Så här skulle det kunna se ut i min kommande bilderbok. Karaktären heter för tillfället Flora fast det kan hända att jag ångrar mig i framtiden. Historien finns ännu bara i mitt huvud men jag har skrivit ner några punkter så att jag inte glömmer helt. Det är snart ett år sedan jag fick idén och under tiden har alltihopa mognat lite och framför allt har jag bestämt mig för att faktiskt slutföra det här projektet. Har verkligen inte satt upp några deadlines eller så men nån gång kommer den här drömmen (illustrera och skriva bilderbok) att bli verklighet.

03.04.2016 kl. 23:00

en bortglömd teckning

 

Untitled

 

En liten sneak peak på en halvfärdig bild! Äntligen ett myrsteg framåt med mitt bilderboksprojekt! Den här teckningen började jag på för några månader sen, men illamående och trötthet ger inte direkt inspiration så sen blev den hängande. Den föreställer min huvudkaraktär (ännu utan namn) i en sagoskog och är egentligen bara en skiss för att jag ska vänja mig vid karaktären och miljön och fundera hur allt ska se ut. Jag blev bara klar med gråskalan i bläck men den ska ännu få färg.

 

21.03.2016 kl. 21:53

räven

 

Räven

 

bläck & vattenfärger

 

Räven ska bli en ska bli en sidokaraktär som följer min huvudkaraktär genom hela berättelsen i min bilderbok. Den ska inte riktigt se ut som ovan med jag provar mig fram.

 

27.10.2015 kl. 12:14

bokprojektet//miljöskiss

 

mushroom

 

Har skissat lite svampar och testat färgskalor och tekniker som jag tänkt använda i mitt bilderboksprojekt. Svamparna skissade jag med tuschpenna i labbet när jag väntade på filmer som framkallades (western blotting/immunoblotting), sen färgade jag hemma med indian ink, vattenfärger och vitt bläck.

(obs att bilden är väldigt liten i verkligheten)

 

 

30.09.2015 kl. 21:11

freckles

 

 

freckles

 

blyerts, indian ink, winsor&newton guldbläck och vattenfärger

 

Jag har en bilderboksidé. Det här är min huvudkaraktär, än så länge utan namn.

 

24.08.2015 kl. 15:03

bläck

 

ink

 

Efter en hel dag av centrifugerande i labbet kliade det i fingrarna av att göra nåt kreativt. Har köpt indian ink och guldglittrigt bläck på akademen för nån vecka sen och passade på att testa dem! Gillade skarpt bläckets pigmentering, det är verkligen nattsvart, och så kan man blanda ut det med vatten till önskad nyans. Guldbläcket är fantastiskt men himla svårt att få på bild!

 

05.08.2015 kl. 22:32

 

Caroline, 25.

Skriver gradu i cellbiologi och är hemma med en ettåring.

Drömmer om att bli endometriosforskare, eller illustratör.

 

caroline . haldin(at)gmail . com

 

PORTFOLIO

 

peony