emilia clarke

 

emiliaclarke

 

Fortsatte med en till fotostudie, den här gången Emilia Clarke! Måste erkänna att det känns lite som "fusk" att bara måla av nånting rakt av, eftersom någon annan redan tagit ett fantastiskt fint foto med ljus och färger etcetera. Jag har ju liksom halva jobbet gjort för mig redan innan jag börjar, eftersom jag inte behöver tänka ut någonting själv. Men det är skönt att bara få måla!

Anyway, här hittar ni fotot jag utgick ifrån. Jag skulle vilja nämna fotografen också och så men bilden sparade jag för flera år sen på pinterest och nu finns inte källan kvar :/. 

EDIT - Fotografen heter Boo George och fotade henne för Vouge (originalbilden är så fin! pinterestversionen var tydligen redigerad)

 

23.01.2017 kl. 14:16

två teckningar från senaste tiden

 

laputa_both

 

Karaktärer från Studio Ghibli-filmen Laputa, blyerts & vattenfärg.

 

fran_both

 

Karaktären Fran från Final Fantasy XII, blyerts & vattenfärg.

 

 

19.01.2017 kl. 14:37

skam den som ger sig

 

noora

 

 

Jag har målat av Noora från SKAM!

SKAM (norsk ungdomsserie, om någon misssat) är alltså den bästa tv-serien sen första säsongen av GIRLS. <3

Har målat utgående från den här bilden.

 

09.01.2017 kl. 09:34

edvins lista till tomten

 

edvinsönskelista

 

Alltså. En sjumånaders bebis klarar sig bra utan tusen julklappar, men det finns några saker som Edvin behöver eller som kunde vara bra att ha och tomten får gärna hämta några av dem!

- Bodyn i storlek 74 och 80 (våra 68:or sjunger på sista versen här hemma), dessa är alla från Kappahl/Newbie och de är så fina - dov mörkrosa är så vackert! Tipstips! 

- en kashmirkrage från COS i storlek 1-4 år, den är varm och mysig och bättre än en halsduk, dessutom värmer den fram på bröstet och bak på ryggen. Och håller en evighet!

- en Stokkedyna till vår tripptrappstol, för snart är newborn-insatsen för liten. Tyckte att det här mönstret var finast!

- Badleksaker! Just nu hatar Edvin att bada, men jag tror att det kan hjälpa med några distraherande leksaker i baljan. Det här är Vullis Sophie the Giraffe, för han älskar att bita på bitleksaken från samma märke.

 

 

07.12.2016 kl. 20:56

gatsby, what gatsby?

 

flapper

 

Jag tittade på The Great Gatsby (den nya från 2013) för ett tag sen och blev inspirerad att teckna nåt 1920-inspirerat. Det är en film som estetiskt är helt fantastisk, det finns så många stillbilder som ser ut som konstverk.

 

23.11.2016 kl. 07:34

pepparkakor

 

pepparkakor

 

pepparkakor

 

I söndags bakade vi pepparkakor! Eller så här: vi tog fram degen ur frysen och lät den tina, sen kavlade jag ut pepparkakorna medan Freddy bar omkring på Edvin i Babybjörnen (mer om den i ett annat inlägg) - och så lyssnade vi på The Real Groups julskiva! Myz. Det blev isbjörnar och pingviner.

Sen tog jag en två timmars tupplur.

 

pepparkakor

 

Och på kvällen dekorerade vi dem! Det var riktigt terapeutiskt att göra små mönster med glasyr. Freddy bidrog med en version av tro hopp och kärlek (högst upp) och så några abstrakta konstverk.

 

Det ska bli så roligt med jul nu när Edvin finns. Magin går liksom ur lite när en blir vuxen, men nu vill vi börja skapa magiska jular för honom (okej det är väl lite för tidigt för honom för att fatta ännu i år). Vi får börja med egna traditioner så småningom.

 

21.11.2016 kl. 11:14

ingefärsdryck

 

ingefärste

 

Jag är sjuk och den här influensan är verkligen seg. Att vara sjuk och ha en bebis är också en helt ny historia, för det finns inte utrymme att vara utslagen i flera dagar. När halsen gör ont och huvudet värker och snoret rinner så har jag druckit ingefärste som lindrat och dessutom smakar gott!

 

Så här blandar jag:

2 cm tunnt skivad färsk ingefära
1-2 msk honung (efter smak)
en skvätt limejuice
drygt 2 dl hett vatten

Blanda ihop i en mugg och rör om med sked. Låt dra tills vattnet är lagom varmt för att drickas.

 

14.11.2016 kl. 16:21

Dag 18

 

inktober_0012

 

 

Aderton teckningar av trettioen hann jag med under #inktober. Det känns helt okej! Det betyder att jag hann teckna något lite mer än varannan dag, och tillsammans med bebis, hormoner och gradu tycker jag att jag kan vara riktigt nöjd. Det harmar mig lite att jag ändå var begränsad till ca en timme per teckning, så det fanns liksom inte tid att finslipa och utveckla, utan det blev som det blev. Men det är riktigt roligt att bläddra igenom teckningsblocket jag använde och se alltihopa!

 

 

11.11.2016 kl. 07:41

Dag 17

 

inktober_0011

 

 

10.11.2016 kl. 07:52

Dag 16

 

inktober_0010

 

 

09.11.2016 kl. 07:39

 

Caroline, 25.

Skriver gradu i cellbiologi och är hemma med en ettåring.

Drömmer om att bli endometriosforskare, eller illustratör.

 

caroline . haldin(at)gmail . com

 

PORTFOLIO

 

peony